首页 > 娱乐 > 09年MBA英语阅读理解(精读精解
09年MBA英语阅读理解(精读精解
网上收集 2008/8/25 15:03:14 (500)

  After stepping down this summer as the head of the EPA, the embattled Christine Todd Whitman is once again in the hot seat. This time it's over her role in the downplaying of health hazards for New York City residents after 9/11. A report by the EPA inspector general says that Whitman assured the public that the air was safe before testing was conclusive. She's also under fire for allowing EPA statements to be filtered through the White House and screened by the Council on Environmental Quality, which is chaired by James Connaughton, a lawyer who formerly represented the asbestos industry.

  The long-term effects of inhaling contaminated air is unknown. But New York Rep. Jerrold Nadler accuses the administration of covering up a potential health danger in order to get the economy up and running. "Many people will die early because of this," says Nadler.

  In her first interview since the release of the report, Whitman tells NEWSWEEK that she did not object when the White House edited out cautionary notes by EPA scientists. "We didn't want to scare people," she said, explaining that spikes in asbestos readings tended to return quickly to acceptable levels. She believes that much of the data were open to interpretation, and that the public wasn't harmed by the White House's decision to adopt the more reassuring analysis. But New York Sen. Hillary Clinton is calling for an investigation, saying she knows how the White House works and that somebody surely leaned on the EPA to lie. "We were not told to lie," says Whitman.

  Firefighters and other rescue workers suffering health problems continue to blame the EPA for failing to make them aware of the risks. The EPA advised wearing protective clothing and masks, Whitman says, but many working on the site rejected the gear as too cumbersome. "We couldn't force them to do it," says Whitman. In addition, residents returning to the area say they weren't told to have their homes professionally cleaned. "Maybe there was one press release where we didn't say that, but then we said it over and over," says Whitman.

  EPA's former ombudsman said soon after 9/11 that Whitman had a conflict of interest because of her husband's connection to Citigroup, which owns Travelers Insurance. By pronouncing lower Manhattan safe, critics say, Whitman saved the insurance giant millions in cleanup costs. Whitman was cleared of the conflict by the EPA inspector general. "There's no way in hell--excuse my language--that I would ever, ever play games with this kind of information."

  1. What conclusion can we make from the first paragraph
  [A]White House shouldn’t be informed of the EPA statements.
  [B]Whitman shouldn’t have made such a hasty conclusion about the air.
  [C]The public had strong objection against Whitman’s doings after 9/11
  [D]Whitman had got unfair treatment.

  2. The author uses the example of firefighters and other rescue workers’ suffering to show that ______.
  [A]someone should be responsible for their health condition.
  [B]they should have been warned against the possible results in advance.
  [C]it was their own fault for not wearing the protective clothes and masks.
  [D]their equipments are out of date and fail to function well.

  3. Hillary Clinton’s attitude toward Whitman’s remarks is one of ________.
  [A]reserved consent
  [B]strong disapproval
  [C]slight contempt
  [D]enthusiastic support

  4.Facing charges against her, Whitman seemed to defend herself quite _________.
  [A]extravagantly
  [B]cautiously
  [C]flexibly
  [D]forcefully

  5.The text intends to express that __________.
  [A]Whitman has been proved innocent in this event.
  [B]everything connected with 9/11 should be exposed
  [C]Whitman has a good defense for what she has done
  [D]Whitman shouldn’t be blamed for her doings.

  答案:CABDC

  篇章剖析

  本文主要讲述美国前环保署署长惠特曼所面对的谴责和批评,以及她又是如何为自己辩解和开脱的。第一段指出惠特曼所面对的麻烦和受到的谴责;第二段指出纽约代表对当局的指控;第三段、四段和五段指出惠特曼为自己所做的辩解和开脱。

  词汇注释

  step down v.走下, 逐步减低, 辞职, 下台

  EPA abbr. Environmental Protection Agency 美国环保署

  hot seat 这个俗语指的是那种可能会产生麻烦,或让人感到难堪的局面

  downplay[`daJnpleI]vt.不予重视

  under fire adv.受攻击

  filter[5fIltE(r)]vt.过滤, 渗透, 用过滤法除去

  filter through 慢慢传开;渗透

  inhale[In5heIl]vt.吸入vi.吸气

  contaminate[kEn5tAmIneIt]v.污染

  edit out v.编辑中删除

  spike[spaIk]n突然增长

  lean on(俚语)恐吓,对…施加压力

  cumbersome[5kQmbEsEm]adj.讨厌的, 麻烦的, 笨重的

  conflict of interest n.(政府官员以权谋私等的)公私利益冲突

  ombudsman[5RmbJdzmEn]n.调查官员舞弊情况的政府官员

  难句突破

  She's also under fire for allowing EPA statements to be filtered through the White House and screened by the Council on Environmental Quality, which is chaired by James Connaughton, a lawyer who formerly represented the asbestos industry.

  主体句式:She’s … under fire for allowing … statements to be filtered through … and screened …

  结构分析:本句并不难,关键是理解词组“under fire”的含义和正确分析“for”之后所跟结构成分。词组“under fire”的意思是“受攻击”;“for”用做介词表原因,后跟动词“allow”的现在分词形式;动词“allow”常用搭配形式“allow sb/sth to do sth”,其中“to be filtered through”和“screened by”都是不定式短语成分;“which”引导非限制性定语从句来修饰“Council on Environmental Quality”;“a lawyer”是“James Connaughton”的同位语;“who”引导定语从句来修饰“lawyer”。

  句子译文:而且她还因为向白宫方面透漏有关美国环保署所做声明,并且让美国环境质量委员会主席进行包庇而受到谴责。这一委员会主席是律师詹姆斯·康诺顿,他以前曾作过石棉工业的代表。

  题目分析

  1.答案为C,属推理判断题。从文中“the embattled Christine Todd Whitman is once again in the hot seat”我们可看出受到抨击的惠特曼又一次麻烦缠身;句子“She's also under fire…”中词组“under fire”的意思是“受攻击”。从以上信息我们可作出选择。

  2.答案为A,属推理判断题。原文对应信息是“Firefighters and other rescue workers suffering health problems continue to blame the EPA for failing to make them aware of the risks.”消防员和其他救援人员本不应该是这起事件的受害者,应该有人对他们的遭遇负责。选项B是受害人员谴责环保署的原因;选项C和选项D是惠特曼所做辩解。

  3.答案为B,属情感态度题。原文对应信息是“But New York Sen. Hillary Clinton is calling for an investigation, saying she knows how the White House works and that somebody surely leaned on the EPA to lie.”从这句话我们可看出希拉里根本就

阅读(500) (责任编辑:城市网)
关于我们 - 联系我们 - 网站荣誉 - 广告服务 - 版权声明 - 网站地图
Copyright© 2007-2018 bj1.com.cn 首都热线 版权所有 QQ:165687462
中国·北京 粤ICP备14047004号-20